Het zit allemaal verdraaid goed in elkaar...

Kint & Co is verfrissend vrij van concept, boodschap of pretentie - het is meteen duidelijk waarom deze prettige zaak met zijn robuuste, kraakheldere en goed doordachte gerechten alle bestaansrecht heeft. Een 8+!


Volkskrant
Hiske Versprille, Volkskrant 10-11-2018
 
Superniveau uden pral !!!

Restaurant Kint & Co bij het Nederlands-Belgische Verdronken Land van Saeftinghe staat niet in de top 50 van de beste restaurants ter wereld, en heeft ook geen dure Michelinster omdat er geen tafelkleedjes op tafel liggen en het (niet nieuwe) porselein varieert bij elk gerecht. Maţtre Jan Cees draagt zelfs een T-shirt en spijkerbroek. Ze hebben niet eens een e-mailadres. Maar het is hier oergezellig en chef-kok Riet weet in de keuken een geweldig hoog en creatief niveau te bereiken met de heerlijkste lokale producten - en tegen een zeer redelijke prijs. Vanavond werd nog maar eens bevestigd waarom dit voor mijn vrouw en mij nog steeds het beste restaurant van Nederland is! Ik moet wel zeggen dat ik maar zelden het maximumcijfer 5 geef, en dat ik heus wel een paar van de beste restaurants ter wereld heb bezocht. Maar wat betreft de geboden spijzen kan restaurant Kint & Co zich er zeker mee meten.
Deen1_tn (5K) Deen2_tn (5K) Deen3_tn (5K) Deen4_tn (5K) Deen5_tn (5K) Deen6_tn (5K)
Mads S., N°rholm, Nordjylland, Denmark
Tripadvisor
 
Gault Millau 2023 14/20

Eerlijke gerechten van de hand van Riet Kint, een zeer oospronkelijke en reflecterende chef. Oprechte gastvrijheid, nostalgische sfeer.Een extra punt is op zijn plaats !

De Zondagse Slowfoodlunch: liefhebbers hebben er de reis naar het gehucht Paal, op de zuidoever van de Westerschelde, graag voor over.
 
Herman Koch in Zomermagazine PZC 2012
'Ik ben niet zo van de restaurants met Michelinsterren, maar als er ÚÚn is die echt zo'n ster verdient - ik denk niet eens dat ze hem willen hebben - dan is het Kint & Co in Paal. Dat is zˇ goed en zˇ bijzonder.Een heel smaakvolle plek, met ontzettend aardige mensen. Van heinde en verre komen de mensen ernaartoe. Veel Belgen vooral. Die hebben er geen moeite mee om er een flink eind voor te rijden.'
 
PZC 24 november 2011
'Riet Kint is ceremoniemeester van een uitbundig smaakfeest.(...) Het restaurant waarnaar we van alle restaurants in Zeeland het liefst nog een keer teruggaan.'
gm_tn (5K)
 
Gault Millau Nederland 2012
'Smakelijk door de zuidelijke twist.(...) Passende wijnen bij het type keuken dat er gebracht wordt, eerlijk en karaktervol.'
gm_tn (5K)
 
Delicious april 2011
Riet Kint: kookkunst uit Zeeuws-Vlaanderen. Met recepten!
 
Gault Millau 2011
Goede, verzorgde tafel, betrouwbaar en soms origineel. Waardering 13!
 
Delicious 2010
De kookkunst van Riet Kint verrast je door de heerlijke combinaties van vis, biogroenten en de bijzondere mediterrane smaakmakers.
 
HP De Tijd 2009
'Kint serveert begrijpelijke feelgoodgerechten.'
hp_tn (5K)
 
NRC 2007
'Het ene na het andere heerlijke gerecht...'
hp_tn (5K)
 
Gault Millau Benelux 2006
'Eerlijke en verse keuken, heerlijk eten en drinken voor weinig geld.'
gm_tn (5K)
 
AD Magazine
'Bij Kint & Co serveren ze eerlijke borden voor hongerige magen na een welbestede dag.'
ad_tn (3K)